Budget Sailing Turkey


GBR

D

FR

NL

TR

Göcek en omgeving


Introductie

Jachten

Bareboat

Flottielje

Göcek en omgeving

Prijzen

Travel Options

Over Ons

Contact

Cruising Association

Karayel Yachting Ltd.
is lid vanhet Turkse Ministerie van Tourisme; Yacht Charter Licentie Nr: 136

Karayel Yachting is lid van de Deniz Turizm Birligi

Klik op "weersverwachting" voor het weer in Göcek
Klik hier voor de weersverwachting in Göcek en omgeving

Zeilen langs de prachtige Lykische kust

Onze thuishaven is Göcek, gelegen in de uiterste noord-west hoek van de Golf van Fethiye. De afgelopen jaren heeft Göcek zich ontwikkeld tot een bekende, levendige plaats die zeilers uit alle windstreken aantrekt.

Het is onbetwist een van de populairste charterbases langs de Turkse kust en biedt de bezoeker een scala aan faciliteiten zoals supermarkets, winkeltjes, restaurants, bars, pensions en hotels en dit alles slechts op loopafstand.

Een ander groot voordeel is dat het slechts een half uur rijden verwijderd ligt van de internationale luchthaven Dalaman, waar van begin april tot eind oktober diverse directe chartervluchten vanuit Nederland en Belgie op vliegen.
Kortom: het ideale startpunt voor een onvergetelijke zeilvakantie!

De Göcek archipel

Gemiddeld aantal uren zon per dag
tijdens het seizoen
 April
 Mei 10 
 Juni 12 
 Juli 13 
 Augustus 12 
 September 10 
 Oktober
Lucht en water temperatuur gedurende het seizoenGöcek - Turkije
Onze thuisbasis Göcek & omgeving

Vanuit Göcek vaar je direct een unieke archipel van eilanden en baaien binnen met de pijnboombossen die tot aan het water reiken.

Ook historisch gezien is de streek erg interessant. Dit hele gebied behoorde eens tot de Lykische Beschaving (rond 700 v. Chr. - 500 na Chr.) en zo kun je in "Tomb bay" de bekend Lykische koningsgraven bezichtigen of vanuit de baai "Kizilkuyruk" de ruinen van de antieke stad Lydea.

Uit latere perioden zijn er overblijfselen uit het Romeinse en Byzantijnse tijdperk, zoals de zogenaamde "Cleopatra baai" waar de resten van een Romeins klooster liggen en waarvan beweerd wordt dat Cleopatra hier in eigen persoon haar dagelijks bad heeft genomen!

De Golf van Fethiye uitvarend bereik je de open zee en dan gaat het in oostelijke richting naar Kalkan, Kas en Kekova en in westelijke richting naar Ekincik, Marmaris waarvandaan het nog maar een kleine oversteek is naar Rodos.

Weers- en zeilomstandigheden

Het gebied waar we varen voldoet aan alle voorwaarden voor een relaxte zeilvakantie: een zuid-mediterraan klimaat, geen eb en vloed, geen stromingen en geen echt hoge golven.

Tijdens de zomermaanden waait de zogeheten "meltem", die soms flink kan blazen rond de meer noordelijk gelegen Egeische eilanden, maar waar we hier nog maar een staartje van mee krijgen.

Hierdoor staat er gegarandeerd elke middag een lekkere bries van rond de 4/5 Beaufort.

De zeewater temperatuur is het hele seizoen door perfect om te zwemmen, snorkelen of te duiken en komt ook in het vroege voorjaar niet onder de 19 graden.
De Griekse eilanden en de Turkse Middelandse Zeekust

info@budgetsailingturkey.com